Inte kul!

Jag får inte i H medicinen han ska ha! Jag tvingar honom verkligen, men det enda som blir är att han får röda märken på armarna efter att jag måste hålla i honom.... usch!
Ringde rådgivningen igår kväll för att höra vad jag ska göra, och får till svar "det är bara att kämpa på", jag orkar snart inte, jag blir också trött av allt det här! Hör och häpna: jag vaknade i morse (läs förmiddagen) och hade ont i huvudet, snorig och började nysa.... vilken skräll om jag blir sjuk nu! Febern fick vi i alla fall ner på H idag, den gick från 39,8 till 38 på förmiddagen, alltid något! Men det hjälper ju inte om han inte får i sig medicinen, det slutar väl med att vi blir inlagda, för annars ger sig ju inte infektionen.
Igår hade jag förresten 2 barn hemma, den vuxna killen i huset hade feber och frossa. Jag behöver ju verkligen semester innan jag börjar jobba!
Om några timmar kommer M hem också, och är säkert sur för att vi snart måste skotta, varför kommer snön nu?

Så... nu har jag skrivit av mig lite!
Ha en bra dag! (jag ska göra mitt bästa)
Kram Susanne


H älskar att åka pulka!
image233

Så synd om älsklingen...

Jaha ja, då hade vi varit på Gripen med lillen då.... Kul att höra att han har dubbelsidig öroninflammation + lunginflammation.... GGGGAAAAAAAHHHH! Det ville jag ju inte höra! Vi var hos farbror doktorn för några veckor sedan, eftersom han hade slemmig hosta, feber och var pipig i lungorna. Men då sa de att det inte va nånting - ska jag tro på att detta har flugit på honom nu?! Man blir i alla fall ledsen som mamma att höra det. Jag kände att tårarna började bränna under ögonlocken, när läkaren sa; "oj då, här var det öroninflammation" och lade så snällt även till; "oj då, här var det lunginflammation"! Känns det bra då, när man bara tvingar i honom saker där bak + jätteäcklig Mollipect, när det visar sig att det faktiskt inte var värt mödan?
Vi har ett stort problem nu: H vägrar totalt att äta något som liknar medicin, vi får nästan trycka ner honom på marken för att han ska ta penicillinet. Och då känns det extra upplyftande att vi bara har 29 ggr kvar att ge honom... Hjälp mig någon!?
Så det här med att börja jobba, har jag fått flytta till framtiden (några dagar i alla fall)
Nu blir det kudden, jag har ju några innehållsrika dagar framför mig, så det är bäst att vila!

Ha det gott alla!
// Kram Susanne

här är H alldeles ny =)
image232

Det var det...

Hej!
Snart är verkligheten ett faktum... Jag har ju skrivit om det förr, men i morgon är det verklighet! Jag ska börja jobba helt och hållet efter att ha varit mammaledig sen 31 maj 2006! Oooops, vad fort det gick! Men vi har ju hunnit med en del, huset har blivit byggt, diverse byggnation här hemma och vi har ju fått våran älskade H! =)

Tyvärr blir det inte som jag har tänkt mig, H hade 39,3 i feber i lördags. På lördagskvällen passade jag på att ta med syster J och grannen T på lite festligheter. Vi satt hos T innan och sedan blev vi skjutsade till Harrys. Det var en trevlig kväll, men inte mycket folk man kände igen. Vi träffade några bekanta och fick en öl, det var ju trevligt!
Dessvärre hade H´s feber ökat ytterligare till igår, 39,7 igår kväll. I morse låg den på 38,8, alltså ingen bra ide´att skicka honom till dagis i morgon!? Men för att slippa bryta det som jag redan har planerat (att jobba i morgon) så kommer farmor hit och "vabbar", guuud va snällt!
Jag tror inte de på dagis blir så glada om jag kommer dragandes med en ganska slö och likgiltig unge, och går därifrån med ett klingande "ha en bra dag, älskling, så ses vi ikväll!"... inte uppskattat!
Jag vet i alla fall att mitt barn inte gillar när man tar febern (på traditionellt vis, om ni fattar) och heller inte får Ipren i andra änden... Han kryper omkring och stånkar och sliter för att göra sig av med suppen, och har lyckats båda gångerna... Tas medicinen upp snabbt, eller har den faktiskt följt med ut? Det vet inte jag.
Nu sover i alla fall prinsen, och jag ska passa på att ta en kopp kaffe!
Ha en bra dag!
// Kram Susanne

(ett FBK-fan)
image231

YOU MADE MY DAY

Denna utmärkelsen fick jag av min storasyster T på Tesapysslar
Tack så mycket!!
image408

Det är nu meningen att jag ska vidarebefordra denna till tio andra som inspirerar mig med sitt skapande - eller förstås andra bloggar som jag gillar att gå in och kika på ofta!
Så här skriver man om awarden:

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Några av de som jag ger den till, har säkert redan fått den, men då vet de också om att vi är fler som njuter av att få läsa det de skriver och som gillar det de gör;
JS Design
Mellan himmel och jord
Malins kreativa hörna
Curlingtjej
Familj i Busterud
Thezzans pyssel
Mariannes pusselbitar
Liten Arvid
Eldh
Helenes hörna

Kul kväll

Hej hopp!
Ikväll är det dags för pyssel-kväll tillsammans med Värmlands Scrap o Stämpelsällskap. Vi håller till i Hyresgästföreningens lokaler, bakom närbutiken på Orrholmen. Om du har lust, kom gärna och kolla vad vi pysslar med! Mellan 18-22 finns det folk där, och vi brukar ha väldigt kul!

Idag gick det lite bättre att lämna H, men oj vad förtvivlad han blir så fort jag bara börjar säga orden: Hej då. Det gör ont i mig, för jag skulle bara vilja ta med honom hem, och strunta i dagis.... Det kanske är mest synd om mig?! hi hi hi

Jag har inte mycket inspiration till att scrappa, vi har alldeles för mycket att göra hemma, och det blir inget gjort! Hjälp mig någon!!
Jag har i alla fall scrappat ett kort till en arbetskamrat, hennes pappa fyller 60 år. Jag blev nöjd med kortet, men det är ju faktiskt ganska vårt att göra ett kort till en karl!

Nu ska jag slappa!
Ha en riktigt bra dag!
//Kram Susanne

image230

Inte mycket

Hej igen!
Vi har nu avverkat 7 dagars inskolning på dagis, och det går bara bättre och bättre =)
Visst.... H blir ju alldeles förtvivlad när jag säger Hej då och går, men det går snabbare över nu. Idag somnade han till och med i sin vagn, vid vilan! Bra gjort H!
Jag själv tillbringade dagen hos syster J, vars lille pojkspoling fortfarande var febrig, inte kul är man är så liten! Det visade sig att han hade halsfluss- då är det legitimt att vara gnällig och allmänt slö. Hoppas han blir frisk efter sin penicillin-kur!
I kväll ska hela lilla familjen åka till Bergvik en sväng, halva rea-priset på KappAhl, men är det nån annan som tycker likadant; det är jätte-dåligt med rea på barnavdelningen, i alla fall i H´s storlek (86/92) Trist tycker jag, för kläder behöver man om man har en 1-åring som bara kryper och som nu ska gå på dagis!
Förresten så vill jag bara berätta; Vår pojk är det goaste vi har, han e allt en riktig liten spjuver som vi bara avgudar! =) (man blir så här som småbarnsföälder, det bara kommer över en hur mycket man älskar de små liven!)

// Ha det bra och ta hand om varandra!
~*~ KRAM ~*~

Oj, vad det går fort!

Hej hej!

Ville bara skryta lite om min kusin Cecilia Östlund, vars lag spelade hem guldmedaljen i JSM i curling i helgen. De ska senare i vår representera Sverige i JVM! Fattar ni hur stort det är, och vilken 20-årspresent till Cissi (hon fyller idag). Jag tror tjejernas leenden fortfarande sträcker sig från öra till öra =)

Annat som har hänt: Vi har börjat inskolningen på dagis med våran lille H. Oooops, vart tog de sista 17 månaderna vägen?
Nästa måndag ska jag alltså börja jobba, efter 19 månaders ledighet.... kommer jag att orka?
De första 4 dagarna på dagis tycker jag ha varit helt ok, men det var först idag som vi skulle lämna honom 1 timme. Det hade väl gått sådär... Efter att halva "samlingen" var avklarad insåg han att vi var borta, då var det inte lika kul längre. Nappen åkte fram och snälla L satt med honom i knät. När vi kom tillbaka så såg han mamma, och då trillade tårarna igen, "mammmmaaaa". Man mår inte bra då! Guuud, vad jag önskar att jag vann en j-a massa pengar, så kan kunde välja att vara hemma lite mer med honom, nån som har bra spel-tips? =) Skämt åsido... jag tror att det bara är i början som det blir lite illa, han är ju van att vara hemma med mig/oss.
I morgon ska han i alla fall vara med och äta på dagis, det blir nog gott, för han tycker ganska mycket om att äta =)

Nu ska jag ladda inför "Las Vegas" på tv:n, guuuud vilken bra serie!

Natti natti!
// Kram Susanne


MAMMA OCH H BUSAR
image229

Uppdatering

Hej alla!
Jag har inte scrappat så mycket på sistone, det blev nästan för mycket innan jul... Det var liksom inte lika kul efter ett tag =)
Jag har börjat med ett beställnings-kort till en 60-åring, men det är inte klart än, det är mycket roligare att scrappa så än att göra det på löpande band!
I morgon söndag, ska jag hjälpa till vid ett pyssel-party. Systerdottern som har fyllt 8 år ska, istället för ett vanligt kalas, pyssla med sina kompisar. Det kan bli precis vad som helst, men de brukar i alla fall ha en livlig fantasi =)
För övrigt så börjar livet så sakteliga återgå till det normala. Jag har varit ledig i 19 månader och på måndag börjar vi inskolningen till dagis, det är blandade känslor....
Nu ska vi låta maten smälta, efter en underbar middag hos svärmor, mums!
Den 4 februari drar vi igång omgång 2 i vår studiecirkel, jag ser fram emot det, vi hade riktigt kul!

Sköt om er så länge!
// Kram Susanne

God fortsättning

Hej hopp och god fortsättning. Nu har jag vaknat upp från dvalan som pågått i några veckor.
Har haft det lugnt och skönt med mycket mat och goda drycker. Så gott så att vågen pekade upp några kilo mer än innan jullovet. Men nu ska jag ta tag i mitt liv och börja min resa neråt på vågen. Nedan ser ni bilden på kortet som jag lämnade in till Anna´s julkortstävling.

Kram från Therese
image92

image93

image94

RSS 2.0